Akcia pri objednávke nad 40€ dostanete od nás brownies s lentilkami ako darček.

Bonbóny z horkej čokolády

Zloženie: sušienky Masterwafer Classic dr Gerard

                175 g horkej čokolády

                200 ml hustej smotany 36 %

                50 g masla

HORKÉ KAKAO: 200 g horkej čokolády Weinrich´s 

                           obľúbená posýpka

Príprava: Horkú čokoládu nalámte na malé kúsky a dajte do teplovzdornej misy. V kastróliku ohrievajte smotanu, kým sa neprevarí, a vlejte ju do misy s čokoládou. Dôkladne miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí, a odstavte na 15 minút.

Do čokoládovej hmoty potom pridajte maslo a dôkladne miešajte, aby vznikla hladká hmota. Ak má hmota príliš nízku teplotu a maslo sa nerozpúšťa, môžete ju ohriať vo vodnom kúpeli. Misku prikryte fóliou a vložte na zhruba 3 hodiny do chladničky. Keď hmota stuhne, pridajte nadrobené oplátky a jemne premiešajte špachtličkou. Lyžičkou rozdeľte hmotu na polovicu, uložte na plech vyložený papierom a schovajte do chladničky na 10 – 15 minút. Po uplynutí tejto doby vyberte, pováľajte v sypkom kakau a vytvarujte guľky. Bonbóny znovu odložte do chladničky na 10 – 15 minút. Vo vodnom kúpeli teraz rozpustite zvyšok čokolády a odstavte, aby čokoláda vychladla. Studené bonbóny máčajte v čokoláde a odkladajte na papier na pečenie, aby stuhli. Posypte obľúbenou posýpkou.

Čokoládu na tento recept nájdete na eshope www.pravacokolada.sk

Dobrú chuť :)