Dezert s ružovou jahodovou penou
Zloženie: 1kg jemného plnotučného tvarohu
1 šálka cukru
vanilkový cukor
2 nesladené vanilkové pudingy
1 šálka mlieka
4 vajcia
100g masla
maslové sušienky lístočky dr Gerard
PENA: 1 jahodové alebo pomarančové želé
2 lyžičky želatíny
1/2 rozmixovaných jahôd
300g gréckeho jogurtu
Príprava: V hrnci roztopíme maslo, pridáme cukor, vanilkový cukor, tvaroh, vajcia – PRIČOM CELÝ ČAS MIEŠAME! (V prípade, že Vám vzniknú hrčky, použite mixér). Do zmesi, ktorú stále varíme, nakoniec pridáme puding rozmiešaný v mlieku, tiež za stáleho miešania. Keď zmes opäť zovrie a začne hustnúť, odstavíme je ( dôkladne zhustne po vyhladnutí v chladničke!).
Plech vyložíme papierom, a poukladáme naň pomrvené sušienky. Ľahko vychladnutú zmes vylejeme na plech, a po vrchu posypeme pomrvenými sušienkami. Jemne zaťažíme.
Necháme vychladnúť.
PENA: Želé a 2 lyžičky želatíny rozpustíme podľa návodu, avšak zmenšíme množstvo vody o polovicu. Následne počkáme, kým vychladne.
Rozmixované jahody spojíme s jogurtom a pridáme vychladnutú, ale ešte tekutú želatínu. Všetko dobre vymiešame, vylejeme na vychladnutý dezert a odložíme na noc do chladničky.
Dobrú chuť.